Gemeentebelasting op bank- en financieringsinstellingen De stad Herentals heft jaarlijks een gemeentebelasting op bank- en financieringsinstellingen. Een rechtbank stelde recentelijk echter een klager tegen deze belasting in het gelijk.

De raadsman van de Stad adviseerde naar verluidt om niet in beroep te gaan tegen het vonnis, en om het belastingreglement in kwestie aan te passen De stad berust blijkbaar in de uitspraak. Werden er daarnaast onmiddellijke maatregelen genomen om het bewuste reglement aan te passen? Zo ja, welke en wanneer? Zo neen, graag meer toelichting. Coördinatie werken gedeelte Poederleeseweg

Er werd beslist om via 'module 13' fietspaden langsheen de N 153 Poederleeseweg (her)aan te leggen; ook structureel onderhoud van die weg is door het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) geprogrammeerd. Het laatste deel van de Poederleeseweg heeft nog geen riolering. Het schepencollege beoordeelde dit gedeelte vorig jaar echter als niet-prioritair en diende er geen subsidieaanvraag voor in bij de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

Recentelijk besliste het schepencollege dan alsnog om een projectfiche in te dienen, maar het is geweten dat de VMM zo'n project nu geen voorkeur zal geven. Indien men de werken aan fietspad en riolering wil bundelen -wat logischerwijze aangewezen zou zijn- stelt zich een probleem. Hoe evalueert het schepencollege deze problematiek? Hoe zal dit aangepakt worden? Hannekenshoek In het kader van het 'Economisch Netwerk Albertkanaal' (ENA) werd de opmaak van het herstructureringsproject 'Hannekenshoek' beslist.

De opdracht werd gegund aan IOK en bestaat erin een masterplan op te maken met actiepro­gramma dat als basis kan dienen voor de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). Graag meer toelichting over de conceptelementen en inrichtingsvoorstellen, en over de zonering en voorontwerp van het masterplan. Graag meer informatie over de huidige stand van zaken van het dossier en de verdere timing.

Kasseiproblematiek centrum De 'kasseiproblematiek' in het centrum is gekend. Naar verluidt vond er recent een expertise / deskundigenonderzoek van de kasseien van de rijweg plaats in de Kerkstraat, nabij de aansluiting met de Grote Markt. Wat was daartoe de directe aanleiding? Waarom exact op die plaats? Graag meer toelichting. Gebeurden er de afgelopen periode nog andere nieuwe expertises of aanverwante onderzoeken? Zijn er nog op til? Zijn er reeds bevindingen over bekend? Zo ja, welke? Zo neen, wanneer wel? [i]Bericht Guy Paulis, LDD.[/i]